divendres, 26 d’abril del 2013

Galetes bicolor originals




Aquestes galetes són boníssimes, precioses i fàcils de fer. A més, si teniu nens petits els fareu molt feliços si feu les galetes bicolor amb les broquetes de llaminadures.







INGREDIENTS:
  • 1 ou gran.   
  • 115 gr. de mantega.
  • 160 gr. de sure.
  • 210 gr. de farina.
  • 1 culleradeta de café de llevat en pols.
  • xocolata en pols (jo he posat de xocolata valor). 
  •  Paper film (el transparent).
ELABORACIÓ:

1) Tamisar la farina i la xocolata en pols en dos recipients, per separat. A la farina li afegiu la culleradeta de llevat en pols.

2) En un bol, poseu la mantega en pomada (fosa) i tot el sucre. Mescleu amb una forqueta o amb varilles.

3) Afegiu unes 4 cullerades soperes de farina, d'una en una, remenant cada vegada fins que queden ben integrades.

5) Afegiu l'ou prèviament batut al bol de la massa. Remeneu. Afegiu la farina poc a poc, i amasseu amb les mans fins que quedi una massa lleugera però consistent. Ha d'estar ben lligada.

Si teniu una màquina de varilles i amassadora, la podeu utilitzar. Jo he usat les varilles amassadores per fer aquesta massa i ha anat molt bé. 

6) Una vegada ben amassada, dividiu la massa en dues boles. Una la reserveu. A l'altra bola li afegiu la xocolata en pols, amassant-la bé perquè quedi ben integrat. Jo li hauré posat uns 150-200 gr. de xocolata en pols, poseu-li'n tant com necessiti la massa per quedar ben fosca, com la de la foto.

Enceneu el forn perquè s'escalfi. 


Els següents passos són més fàcils de fer que d'explicar... si teniu algun dubte, pregunteu-me a través dels comentaris. 

7) Ara,  esteneu sobre el banc de la cuina el paper film (un tros gran). A sobre poseu una de les boles i esteneu-la un poc amb les mans. Poseu damut de la massa un altre paper film i passeu el rodet per damunt del paper film per fer una làmina de massa fina. Feu aquest pas amb les dues boles de massa.

8) Poseu aquestes dues làmines de massa al congelador, uns 10 minuts perquè es facin un poc més dures i poder treballar bé amb elles.


9) Traeu les làmines del congelador. Retireu el paper film d'una cara de les dues masses (per una part). Uniu les dues masses bicolor per la part on NO hi ha paper film.  Passeu el rodet per damunt del paper film de dalt per unir les capes bicolor.






10) Retireu el paper film de la part de dalt i enrotlleu la massa poc a poc, ajudeu-se del paper film de baix. (a mesura que aneu retirant el paper perquè quede sols el rotllet sense paper film), com en la foto.






11) Apreteu el rotllet i emboliqueu-lo amb el paper film. Poseu el rodet al congelador, uns 10-15 minuts, perquè s'endurisca, així serà més fàcil tallar-lo després.




12) Talleu el rodet de massa en galetes de mig centímetre ( o més grosses per fer les broquetes). Poseu les galetes a una safata de forn amb paper de forn (un poc separades que després augmenten de tamany). I al forn! Han d'estar 8-10 minuts a 185º-190 º C.





A la foto de l'esquerra, les galetes sense coure. A la foto de la dreta, ja cuites.






Fotos per fer-les amb els palets de les broquetes. Jo he posat el palet de la broqueta abans de tallar la galeta, així m'he assegurat que no es trenqui. Les galetes de les broquetes han de ser un poc més grosses, perquè el palet ocupa un espai.



Quan les galetes bicolor siguen fredes, podeu afegir les llaminadures perquè quedi més bonic.





3 comentaris:

  1. Que bona pinta tenen!!! A vore si este cap de setmana prove a fer-les!!

    ResponElimina
  2. els he fet i han quedat boníssims. Però vigila les faltes!!!

    ResponElimina

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.